Aanvragen offertes

Frankenstein-site

Als de opdrachtgever al een idee heeft voor de vormgeving van zijn/haar website dan krijgen we soms het volgende voorgeschoteld:

  • Neem de kop van website A (met eigen logo en kleuren).
  • De opbouw van de hoofdmoot (incl. zij kolommen) van website B.
  • De voetregel van website C.
  • etc.

vbsite7Het is voor ons dan een uitdaging om daar een consistent geheel van te maken en niet losse stukken die aan elkaar geplakt zijn als een Frankenstein-site. Vaak zijn een paar aanpassingen voldoende om aan de intentie van de klant te voldoen of we adviseren een andere aanpak op basis van doelstelling en stijl. Daarbij kan ook de eenvoud van het onderhoud van de site (door de klant en/of door ons zelf) een rol spelen.

Ook de kleuren worden soms het slachtoffer van de creativiteit van de klant. Te veel kleuren, te veel contrasten, te veel animaties, etc. zorgen voor onrust waardoor de bezoekers een verkeerde indruk krijgen van het bedrijf dat er achter zit. Met een goed kleurschema – meestal schakeringen van een hoofdkleur of 2 complementaire kleuren – vallen de juiste zaken op en is er evenwicht in de vormgeving. Hierdoor worden de bezoekers van uw website op een prettige manier verwelkomt en worden uw producten of diensten verantwoord gepresenteerd.

Wij proberen u te beschermen tegen al te enthousiaste plannen en u zo goed mogelijk naar uw publiek toe te presenteren. Maar uiteindelijk is uw keuze na ons advies bepalend. U betaald en wij maken wat overeenkomt met uw smaak. Daar valt niet over te twisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *