Weg met de WordPress / Website Stress

De website is één van de meest belangrijke middelen om met de wereld buiten de organisatie te communiceren. Met het WordPress CMS kan ‘iedereen’ een website maken. Maar het is niet ‘makkelijk’ en vergt een aanzienlijke leercurve om hosting, installatie, keuze van een thema en add-ons (plugins) te selecteren, teksten en afbeeldingen/video te ontwikkelen en te plaatsen, etc. Het is verklaarbaar dat alternatieven zoals Wix, Squarespace, Webflow, etc. aan populariteit winnen. Daarmee heb je alles in één keer geregeld hoewel er soms een aanzienlijk prijskaartje aan zit vergeleken met het ‘gratis’ WordPress.

Website Stress! Leercurve en onderhoud...
Website Stress!

Sommige organisaties kiezen dan nog liever voor een Facebook pagina i.p.v. een website met een eigen domeinnaam. In dat laatste geval loopt men een aanzienlijk risico als Meta de voorwaarden of het algoritme verandert en je online aanwezigheid ineens onaangenaam getroffen wordt.

In de MKB/ZZP cohort vinden we een aanzienlijk aantal zelfbouwwebsites. Sommigen zijn redelijk tot goed en veel zelfbouwers zijn behoorlijk creatief. Dat laatste is niet verrassend want het zijn ondernemers en selfstarters. Professioneel ontwikkelde websites zijn doorgaans redelijk van kwaliteit. De keuze tussen zelf doen en uitbesteden is zoals met de meeste taken een kwestie van tijd en geld. Je bespaart geld door het zelf te doen maar het spaart tijd door het uit te besteden en je wint in dit laatste geval doorgaans aan kwaliteit. Per slot van rekening is iedereen al druk genoeg.

En dan ook nog onderhoud?

Naast (na) de ontwikkeling van de website is onderhoud nodig om de investering in tijd en geld te bewaken. Veel webbouwers bieden wel enige tijd garantie maar langdurige zorg blijft toch een ondergeschoven kind.

Een verwaarloosde (verouderde) website neemt net zoals een niet onderhouden auto snel in waarde af. Een slecht beveiligde website (o.a. door oude software) geeft toenemende risico’s op cybercriminaliteit.

De WordPress organisatie hamert steeds op het belang van up-to-date software om beveiligingslekken in uw website te voorkomen. Des te langer je updates uitstelt, des te groter het risico. Voorkomen is beter dan genezen! WordPress Updates zijn belangrijk.

Weg met de WordPress/Website stress!

Al deze overwegingen geven aanzienlijke stress om – naast andere taken – nog een paar extra ballen in de lucht te houden. Zelfs al denk je ‘ach, zal wel…’ dan blijft de zorg hiervoor toch in je achterhoofd meespelen. En aan ‘lusjes’ (steeds terugkerende gedachten) heb je niets. Ze leiden af van je reguliere werk en verstoren je gemoedsrust.

SiteCoach beheert en bewaakt websites met zorg en aandacht voor een betaalbaar tarief in een flexibele samenwerking. Weg met Update stress en concentreren op kerntaken waar de organisatie om draait!

Wij nemen u de zorg graag uit handen en zijn beschikbaar voor vragen of klusjes wanneer nodig.

Zie WordPress Updates Service, Webmaster Service, Website Opfrissen.

Plaats een reactie