WordPress Updates service

Waarom

Sleutelen aan de website

De WordPress organisatie hamert steeds op het belang van up-to-date software om beveiligingslekken in websites te voorkomen. Des te langer je WordPress updates uitstelt, des te groter het risico. Voorkomen is beter dan genezen! WordPress Updates zijn belangrijk.

Wat

Het WordPress Content Management System (CMS) is geschreven in de PHP programmeertaal (dat draait op de webserver) en JavaScript (uitgevoerd in de browser). 
Alle software bevat fouten! Soms zijn het lastige functionele fouten. Maar het zijn ook onvolkomenheden in de programmatuur waarvan cybercriminelen misbruik kunnen maken (hacks, data lekken, malware, chantage).
Er komen regelmatig updates uit van de verschillende delen waaruit een WordPress website bestaat (kern, thema’s, plugins en vertalingen). Deze delen zijn meestal gratis, maar sommige thema’s en plugins werken onder een (commerciële) licentie. Om up-to-date te blijven moet daarvoor jaarlijks betaald worden.

Hoe

Updates zijn makkelijk te verwerken. Bovenaan het Admin Dashboard (inloggen als Beheerder) staat de optie “Updates” met een overzicht voor welke onderdelen er updates beschikbaar zijn. De website beheerder hoeft alleen maar aan te vinken en op de knop te drukken. Maar de beheerder is (bij het MKB) al druk genoeg en de updates krijgen geen prioriteit.
Daarnaast is er de angst dat er functies in de website ‘omvallen’ door de updates. In de praktijk komt dat laatste zelden voor als de website op een verantwoorde manier is opgebouwd. Maar gaat het mis, dan ontbreekt vaak de kennis en de ervaring om snel een oplossing voor de problemen te vinden.

Wat als…

De instelling ‘het zal mijn tijd wel duren’ en ‘de website draait toch gewoon door?’ houdt risico’s in. Voor je auto laat je het onderhoud, APK en wegenbelasting ook niet zitten ‘omdat het beestje nog rijdt’. De meeste mensen nemen het risico op ernstige problemen en blijven doorrijden tot ‘de wielen eraf vallen’.
Daarnaast kunnen organisaties hun primaire taken beter doen door het (technische) onderhoud (deels) uit te besteden. Een professionele webmaster achter de hand geeft minder stress.

Waarom WordPress Updates uitbesteden? …uitklappen
 • Hoe gedisciplineerd ben je (of is je organisatie) in het zelf onderhouden van de onderdelen van je WordPress site?
 • Hoe los je problemen op als die zich voordoen?
 • Heb je tijd en kennis om een andere plugin te kiezen, testen en installeren als er zich problemen voordoen?
 • Kan je lastige conflicten tussen thema’s en plugins oplossen?
 • Kan je de melding “Uw site heeft een probleem” verhelpen, ook als er een ‘database tabel repair’ nodig is (niet moeilijk als je weet hoe)?
 • Hoe los je het beruchte WordPress “white screen of death” op (komt tegenwoordig gelukkig minder voor)?
 • Vertrouw je erop dat je een backup kan terugzetten (ook selectief!) en zijn die up-to-date?
 • En het allerbelangrijkste… Sleutelen aan de techniek van de website gaat af van werken aan waar je goed in bent!
 • Wat mag het kosten? Zie o.a. Wat kost een WebsiteMarketing Portaal / Kosten WebsiteWebsite kosten Berekenen.

SiteCoach neemt de zorg van WordPress updates en eventuele problemen uit handen.

De WordPress Updates Service betreft:

 • WordPress core, voor belangrijke updates kan soms ingrijpen nodig zijn. Eventueel terugdraaien van de update als kritische onderdelen problemen geven.
 • PHP (de programmeertaal WordPress) versie up-to-date en conform de functionaliteit/veiligheid van site functies (core, plugins, thema).
 • Plugins, uit de WordPress.org repository of betaalde plugins. Bewaking/alternatieven van plugins die niet meer onderhouden worden of waarin kwetsbaarheden gerapporteerd zijn die nog niet verholpen zijn. Eventuele ‘gebroken’ plugins (lege plugin directory).
 • Thema, uit de WordPress.org repository of commercieel thema. Bewaking verouderde thema’s met bekende kwetsbaarheden.
 • Vertalingen bijwerken.

Overige onderhoudspunten

 • Beveiliging:
  a. Firewall (installatie en configuratie), extra toegangsbeveiliging voor beheerders, malware scans indien gewenst
  b. Monitoring beveiligingsrapporten en contact opnemen met beveiligingsspecialisten in geval van een inbraak of besmetting
  c. Controle SSL (werkend, geldigheid certificaten)

 • Backups: bewaking en controle
  a. Het instellen van backups naar externe media (bij voorkeur op uw eigen opslag)
  b. Regelmatige controle op het succesvol uitvoeren van de backups
  c. Herstellen van kritische onderdelen als die verloren of beschadigd zijn.

 • Bewaken en afhandelen van ongeldige ‘shortcodes’ (de links naar plugin functies die niet goed meer functioneren).
 • Bewaken en afhandelen van ‘broken links’ (intern en extern, aanpassen in overleg).

 • Database-optimalisatie.

 • Privacy bewaking (GDPR, Cookies).

 • De Update Service is inclusief een half uur onderhoud per maand voor kleine klussen! Als meer onderhoud nodig is, dan kunt u gebruik maken van onze Webmaster Service of Website Opfrissen.

Wat kost het?

SiteCoach levert de bovenstaande WordPress Update Service vanaf € 25 ex-Btw per maand. Voor (complexe) sites met een groot aantal plugins en met name commerciële plugins of een webshop kunnen wij een toeslag toepassen om goede ondersteuning te kunnen garanderen.

Korting bij meerdere websites: 20% op de 2e site, 30% op de 3e site, etc. Neem contact op voor een aanbieding!
Ook met het aanbrengen van nieuwe klanten zijn er kortingen te verdienen op diverse services! Maar alleen als u 100% tevreden bent over onze dienstverlening!

Als zich problemen voordoen zoals hierboven aangegeven dan doen wij ons best om deze z.s.m. te verhelpen. Wij nemen contact op als er meer werk nodig is door o.a. niet of slecht functionerende onderdelen (fouten door thema/plugins). Daarbij nemen wij samen de mogelijkheden en eventuele kosten door.

Voor sterk verouderde websites, bv. WordPress 5.5 en ouder of zelfs versie 4.x, kunnen extra toeslagen nodig zijn om de website eerst te ‘saneren’. Door meerdere verouderde plugins en thema’s te vervangen maken wij de website weer toekomstbestendig. De inventarisatie van deze problemen en een toelichting nemen wij op in onze offerte. SiteCoach licht de inventarisatie, sanering en prijsstelling graag toe.

Bij afname van meerdere diensten (Webmaster, Opfrissen) in combinatie met WordPress Updates, bieden wij u een gereduceerd tarief aan. Ons basistarief is een richtprijs en wij leveren graag maatwerk v.w.b. zowel de diensten als de kosten.

Rapportage WordPress Updates

Wij rapporteren maandelijks wat de staat van onderhoud van uw website(s) is. Niet elke (automatische) update wordt vermeld, maar de huidige conditie van de website op de hierboven vermelde onderdelen. Dit als aanvulling van de ‘gezondheid’ van uw website (site diagnose op het Dashboard).
In combinatie met Webmaster Service worden alle aanvullende werkzaamheden aangegeven.


Vrijblijvende offerte WordPress Services

  Voor het bestuderen van uw website (van ‘buitenaf’) hebben wij enige tijd nodig. De offerte of het contact ter voorbereiding proberen wij binnen 1 of 2 werkdagen af te ronden. U ontvangt hiervoor van ons z.s.m. een bevestiging.

  Domeinnaam